
Suroviny:
bezvaječné, semolínové alebo celozrnné Penne CESSI
400 g lososa
125 ml smotany
100 ml rybacieho vývaru
5 PL žeruchy
1 PL citrónovej šťavy
soľ, mleté čierne korenie
Príprava:
Lososa umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. V miske zmiešame soľ, korenie
a citrónovú šťavu. V tejto zmesi poriadne obalíme nakrájané kúsky lososa.
Do hrnca s vriacou osolenou vodou dáme variť CESSI Penne. Mali by byť uvarené al dente, potom ich scedíme. Do hrnca nalejeme rybací vývar a smotanu. Za stáleho miešania varíme
a pridáme na kúsky nakrájaného lososa. Tie varíme približne len 2 minúty. Omáčku dochutíme soľou, korením a nadrobno nasekanou žeruchou. Omáčku zmiešame s cestovinou a môžeme podávať, napríklad so zeleninou robenou na pare.
