Cessi oslavuje 55. výročie


Spoločnosť CESSI je rodinným podnikom s dlhoročnou podnikateľskou históriou a pokračovateľom viac než 200 ročnej tradície mlynárskeho remesla v regióne Spiša. V súčasnosti predstavuje moderný priemyselný komplex pozostávajúci z mlyna, továrne na výrobu cestovín a pekárne.

Začiatok mlynskej výroby v meste Spišská Nová Ves sa datuje okolo roku 1800, kedy bol v prevádzke jeden drevený mlyn. Tento mlyn bol počas druhej svetovej vojny zničený, preto sa začalo s výstavbou nového mlyna, ktorý bol dokončený v roku 1950. Začiatok pekárskej a cukrárskej výroby je spojený s vybudovaním veľkopekárne, ktorá bola uvedená do prevádzky v roku 1965.

Zlomovým bodom bol rok 1966, kedy bola spustená najväčšia a najmodernejšia výroba cestovín v strednej Európe. Spoločnosť od svojho vzniku používala technologické zariadenia renomovaných talianskych výrobcov cestovinárskej technológie.

Pôvodne spoločnosť tvorili dva samostatné subjekty – mlyn, cestovinárne a pekáreň, cukráreň. Zlúčením týchto dvoch subjektov vznikol v roku 1986 Mlynsko pekárenský kombinát a v roku 1990 už vznikol samostatný Mlynskopekárenský a cestovinársky kombinát š.p. Spišská Nová Ves. Rok 1999 bol uvedením značky CESSI na trh.

O vysokej kvalite cestovín svedčia aj ocenenia z viacerých významných výstav – Zlatý kosák a Slovak Gold. Značka CESSI vyrába cestoviny aj pre privátne značky veľkých obchodných reťazcov, akými sú napríklad Billa, Tesco, Kaufland či Coop Jednota. Ako jediná cestovináreň na Slovensku dokáže vyrábať cestoviny pre firmu Nestlé Prievidza a zároveň je výrobcom známej značky cestovín Maggi pre firmu Nestlé Praha.

Značka CESSI je dlhodobou jednotkou na slovenskom trhu a zároveň je dlhoročným dodávateľom do sietí zahraničného obchodu na Slovensku. Počas celého obdobia existencie spoločnosti prebieha inovácia technologických zariadení. V súčasnosti podnik disponuje špičkovou, na Slovensku jedinečnou technológiou vysokotepelného spracovania cestovín, s ročnou produkciou 23 000 ton.
 

Cestoviny sú výborným zdrojom sacharidov s nízkou energetickou hodnotou. Cestovináreň CESSI ponúka široký sortiment stredných, dlhých či špeciálnych detských cestovín rôznych tvarov od špagiet, pene, kolienok až po písmenkové cestoviny. Aktuálna ponuka predstavuje sedem druhov cestovín, vrátane ich zdravších alternatív.

Moderný mlyn prešiel za ostatné roky inováciami za milióny eur, aby si mohol zachovať kvalitu i pri veľkoobjemovej produkcii, a zároveň držať krok so svetovými trendmi. Novinkou je možnosť obohacovať múky priamo v mlyne o vzácne prídavné látky, ktoré zvyšujú ich bonitu najmä u vyznávačov zdravého životného štýlu. Spišský mlyn je celoslovenským unikátom v mletí tzv. tvrdej pšenice z ktorej sa spracúvajú semolinové výrobky.

CESSI vstupuje na trh s ponukou celozrnných cestovín, bezvaječných celozrnných cestovín - grahamových, semolinových či semolinových trojfarebných cestovín so sušenou zeleninou. Práve tieto druhy cestovín sa u zákazníkov tešia čoraz väčšej obľube. Dosahujú vyšší podiel vlákniny a vitamínov skupiny B, neobsahujú cholesterol a predpokladá sa ich pozitívne pôsobenie v prevencii chorôb tráviaceho traktu ako aj kardiovaskulárnych ochorení. Ponúkané vaječné, 2 vaječné cestoviny či cestoviny z čerstvých vajec sú dobrým zdrojom vitamínu A, no populárne sú aj bezvaječné cestoviny.

Pekárske výrobky sú pripravované podľa tradičných receptov s využitím najmodernejšej technológie. Bezlepková výroba CESSI ašpiruje na to, aby sa stali najväčším a najlepším výrobcom a dodávateľom bezlepkového pečiva na slovenskom trhu. V súčasnosti sa mesačne vyprodukuje 350 ton pekárskych výrobkov s dennou produkciou chleba až do výšky 15 000 ks.

Značka CESSI tento rok oslavuje svoje 55.výročie. Prepojením remesla s inováciami a zabezpečením najvyššej kvality si značka získala množstvo zákazníkov a stala sa tak jednotkou na slovenskom trhu.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...