Penne s paradajkovou omáčkou


Suroviny:

celozrnné, semolínové alebo bezvaječné Penne CESSI
5 ks paradajok
3 PL olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
½ zväzku bazalky
soľ, mleté čierne korenie

Príprava:

Do kríža narežme paradajky a zalejeme horúcou vodou. Olúpeme ich
a nakrájame na kúsky. Olúpeme cesnak
a nakrájame na plátky. Očistíme bazalku a nasekáme. Cestoviny CESSI uvaríme podľa návodu. Olivový olej zohrejeme na panvici a vhodíme do nej kúsky cesnaku a asi po minúte pridáme nakrájané paradajky. Necháme pomaly rozvariť. Keď sú dostatočne mäkké, dochutíme zmes soľou a čerstvým mletým korením. Ak sú paradajky kyslejšie, môžeme pridať lyžičku cukru. Na záver pridáme nasekanú bazalku a môžeme servírovať. Na porciu cestovín dáme omáčku
a ozdobíme lístkami bazalky. Na záver ešte môžeme pokvapkať olivovým olejom.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...