Naša cestovináreň

Prázdny

Od uvedenia na trh v roku 1999 si značka Cessi vybudovala cestu na vrchol a stala na Slovensku značkou číslo jeden.

Okrem cestovín vlastnej značky vyrábame produkty pre najväčšie obchodné reťazce a už 20 rokov sme dodávateľom pre spoločnostť Nestlé.

Prázdny

Prečo cestoviny ?

Sú výborným zdrojom sacharidov s nízkou energetickou hodnotou. Obsah bielkovín a vlákniny závisí od toho, či sú cestoviny vaječné alebo bezvaječné, alebo od druhu múk, z ktorej sú pripravené. Hotové cestoviny z obchodu sú v domácnosti základnou potravinou slúžiacou na prípravu rýchlych, lacných a výživných pokrmov.

Prázdny

Ako pripraviť chutné cestoviny

  • Cestoviny musia mať dostatok miesta, aby sa nezlepili.
  • Na 250 g cestovín použijeme 3 litre vody, na 500 g stačí
    5 litrov.
  • Cestoviny sa musia variť vo vriacej vode. Tá musí najprv zovrieť, až potom do nej vložíme cestoviny. Nádobu treba potom zakryť. Keď voda znova zovrie, pokrievku zložíme.
  • Keď voda začne vrieť, pridáme soľ a cestoviny, ihneď zamiešame, aby sa nezlepili a neprichytili na dno.
  • Dlhé cestoviny (špagety, makaróny) nelámeme, ale počkáme, kým vo vode zmäknú a stočia sa.
  • Cestoviny varíme dovtedy, kým nie sú pri stlačení nechtom pružné.
  • Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a prepláchneme horúcou vodou, ak ich budeme podávať teplé a studenou, ak z nich pripravíme šalát alebo ich budeme zapekať.
  • Scedené cestoviny ihneď premiešame s pripravenou omáčkou.
  • Cestoviny sa pri zapekaní často lepia na steny nádob. Zabránime tomu tým, že nádobu potrieme olejom alebo rozpusteným maslom. Ak jedlo obsahuje omáčku, potrieme steny nádoby ňou.
  • Aby pri zapekaní cestoviny nestvrdli, povrch pokryjeme hrubou vrstvou omáčky po celej ploche. Zapekaciu misu môžeme vyložiť alobalom.
Prázdny

Vďaka modernej efektívnej výrobe napredujeme

Od roku 1999, kedy bola značka Cessi uvedená na trh,
sa neustále inovujeme naše produkty.  Pravidelne investujeme do nových technológii a vyrábame kvalitné produkty efektívnejšie.